Hvem er vi?

Vi er et socialt-psykiatrisk værested

At komme på Fristedet er at komme ind i en atmosfære, hvor friheden til at være og friheden til at være sig selv, er en grundlæggende kvalitet for stedets eksistens.

Du kan komme på Fristedet som det menneske dit livs kampe har formet dig til. Du vil altid blive mødt med venlig forståelse og en omsorgsfuld medmenneskelighed.

Du kan frit vælge om du  for en tid ønsker at stille dit liv på standby og blot ønsker at være til i stilhed foran tv’et, høre musik, udfolde dig i aktivitetsrummet eller i computerrummet. Eller måske ønsker du blot at være alene, men dog stadig sammen med andre. Andre vil i respekt have den fulde forståelse for dine ønsker.

Du kan frit vælge, om du ønsker at deltage i en uforpligtende og hyggelig snak, omkring et bord med kaffe og te på kanden, enten i rygerrummet eller i den røgfrie spise og dagligstue.

Du kan frit vælge, om du ønsker, at få en samtale med et andet menneske på tomandshånd. Men det er dig, eller nogen du får til at hjælpe dig, der må være ansvarlig for at tage initiativet.

Fristedet er et værested. Et sted hvor du kan være dig selv blandt andre mennesker, i samme situation som dig selv. Men Fristedet er også et sted, hvor du kan realisere dine egne ressourcer og dine menneskelige egenskaber til gavn og glæde for dig selv og dine medmennesker, når som helst du måtte ønske det.